Home Hoe werkt een inkuilmiddel?

Hoe werkt een inkuilmiddel?

Een inkuilmiddel bestaat uit een combinatie van bacteriën. Deze bacteriën worden opgelost in water en toegevoegd aan het ruwvoer. Hier zetten zij een klein gedeelte van de suikers en makkelijk zetmeel om in zuren, welke vervolgens zorgen voor conservering en het remmen/doden van gisten en schimmels. Dit zorgt ervoor dat de voederwaarde van de kuil behouden blijft en het ruwvoer langer houdbaar, smakelijker en gezonder blijft. Vergelijk het maar eens met het vroegere pekelen of wekken van ons eigen voedsel, ook dit was bedoeld om de houdbaarheid ervan te verlengen. Tegenwoordig kunnen we ons voedsel ook langer goed houden door het te koelen middels een koelkast of vriezer. Zulke grote koelcellen zijn er echter niet voor al het ruwvoer dat er gewonnen wordt. Het toevoegen van een inkuilmiddel vormt een mooi alternatief om toch het beste resultaat te kunnen behalen.

Nieuws

Maisoogst 2024: Stem inkuilmanagement af op specifieke kenmerken maisgewas
Maisoogst 2024: Stem inkuilmanagement af op specifieke kenmerken maisgewas
De mais van 2024 is zeer divers; wisselende zaaitijdstippen, grote verschillen in ontwikkeling en…
Lees meer
Tips voor het inkuilen van snijmais in 2024
Tips voor het inkuilen van snijmais in 2024
De snijmais staat er dit jaar erg wisselend bij. Door natte omstandigheden is veel…
Lees meer
BeterRuwvoer aanwezig bij de Grasdag 2024
BeterRuwvoer aanwezig bij de Grasdag 2024
Iedereen die weleens vers gras in de stal voert, weet dat het gras aan…
Lees meer
Betere kuil, hogere opname, gezond meer melk.