Home Hoe werkt een inkuilmiddel?

Hoe werkt een inkuilmiddel?

Een inkuilmiddel bestaat uit een combinatie van bacteriën. Deze bacteriën worden opgelost in water en toegevoegd aan het ruwvoer. Hier zetten zij een klein gedeelte van de suikers en makkelijk zetmeel om in zuren, welke vervolgens zorgen voor conservering en het remmen/doden van gisten en schimmels. Dit zorgt ervoor dat de voederwaarde van de kuil behouden blijft en het ruwvoer langer houdbaar, smakelijker en gezonder blijft. Vergelijk het maar eens met het vroegere pekelen of wekken van ons eigen voedsel, ook dit was bedoeld om de houdbaarheid ervan te verlengen. Tegenwoordig kunnen we ons voedsel ook langer goed houden door het te koelen middels een koelkast of vriezer. Zulke grote koelcellen zijn er echter niet voor al het ruwvoer dat er gewonnen wordt. Het toevoegen van een inkuilmiddel vormt een mooi alternatief om toch het beste resultaat te kunnen behalen.

Nieuws

Tips voor het inkuilen van snijmais in 2023
Tips voor het inkuilen van snijmais in 2023
Dit jaar staat de snijmais in Nederland over het algemeen goed. De start was…
Lees meer
[VIDEO] Hoe MAGNIVA Platinum 1 je maïs fris en smakelijk houdt
[VIDEO] Hoe MAGNIVA Platinum 1 je maïs fris en smakelijk houdt
Een met MAGNIVA Platinum 1 behandelde maïskuil vermindert opwarming en houdt de pH van…
Lees meer
Herfstgras: prut of pret?
Herfstgras: prut of pret?
Beide scenario’s zijn herkenbaar. Een herfstsnede die laat bemest, vervuild is (ruwe as), nat…
Lees meer
Betere kuil, hogere opname, gezond meer melk.
NIEUW & UNIEK
Ontvang in 5 stappen jouw ruwvoeradvies op maat.
Verbeter je ruwvoer met het juiste product in exact de juiste dosering met onze keuzetool ruwvoerverbeteraar.
Ga naar de keuzetool Ga naar de website