Home Wat is de rol van bacteriën bij het verbeteren van ruwvoer?

Wat is de rol van bacteriën bij het verbeteren van ruwvoer?

In het conserveringsproces en het stabiel krijgen van een kuil vindt er een strijd plaats tussen goede bacteriën en slechte micro-organismen. Het leger van goede bacteriën moet goed en groot genoeg zijn om deze strijd te winnen. Bacteriën produceren zuren en afhankelijk van welke zuur dit is kun je de pH-waarde van de kuil sturen en daarmee slechte micro-organismen afremmen en doden. We kennen melkzuurvormende, propionzuurvormende en azijnzuurvormende bacteriën. Welk type bacterie je nodig hebt voor jouw kuil is afhankelijk van je gewas en de omstandigheden waarmee je te maken hebt. Voor de keuze van het juiste inkuilmiddel met de juiste bacteriesoort verwijzen we je graag naar onze keuzetool.

Nieuws

Maisoogst 2024: Stem inkuilmanagement af op specifieke kenmerken maisgewas
Maisoogst 2024: Stem inkuilmanagement af op specifieke kenmerken maisgewas
De mais van 2024 is zeer divers; wisselende zaaitijdstippen, grote verschillen in ontwikkeling en…
Lees meer
Tips voor het inkuilen van snijmais in 2024
Tips voor het inkuilen van snijmais in 2024
De snijmais staat er dit jaar erg wisselend bij. Door natte omstandigheden is veel…
Lees meer
BeterRuwvoer aanwezig bij de Grasdag 2024
BeterRuwvoer aanwezig bij de Grasdag 2024
Iedereen die weleens vers gras in de stal voert, weet dat het gras aan…
Lees meer
Betere kuil, hogere opname, gezond meer melk.