Home Wat is de rol van bacteriën bij het verbeteren van ruwvoer?

Wat is de rol van bacteriën bij het verbeteren van ruwvoer?

In het conserveringsproces en het stabiel krijgen van een kuil vindt er een strijd plaats tussen goede bacteriën en slechte micro-organismen. Het leger van goede bacteriën moet goed en groot genoeg zijn om deze strijd te winnen. Bacteriën produceren zuren en afhankelijk van welke zuur dit is kun je de pH-waarde van de kuil sturen en daarmee slechte micro-organismen afremmen en doden. We kennen melkzuurvormende, propionzuurvormende en azijnzuurvormende bacteriën. Welk type bacterie je nodig hebt voor jouw kuil is afhankelijk van je gewas en de omstandigheden waarmee je te maken hebt. Voor de keuze van het juiste inkuilmiddel met de juiste bacteriesoort verwijzen we je graag naar onze keuzetool.

Nieuws

Tips voor het inkuilen van snijmais in 2023
Tips voor het inkuilen van snijmais in 2023
Dit jaar staat de snijmais in Nederland over het algemeen goed. De start was…
Lees meer
[VIDEO] Hoe MAGNIVA Platinum 1 je maïs fris en smakelijk houdt
[VIDEO] Hoe MAGNIVA Platinum 1 je maïs fris en smakelijk houdt
Een met MAGNIVA Platinum 1 behandelde maïskuil vermindert opwarming en houdt de pH van…
Lees meer
Herfstgras: prut of pret?
Herfstgras: prut of pret?
Beide scenario’s zijn herkenbaar. Een herfstsnede die laat bemest, vervuild is (ruwe as), nat…
Lees meer
Betere kuil, hogere opname, gezond meer melk.
NIEUW & UNIEK
Ontvang in 5 stappen jouw ruwvoeradvies op maat.
Verbeter je ruwvoer met het juiste product in exact de juiste dosering met onze keuzetool ruwvoerverbeteraar.
Ga naar de keuzetool Ga naar de website