Home Wat is de rol van bacteriën bij het verbeteren van ruwvoer?

Wat is de rol van bacteriën bij het verbeteren van ruwvoer?

In het conserveringsproces en het stabiel krijgen van een kuil vindt er een strijd plaats tussen goede bacteriën en slechte micro-organismen. Het leger van goede bacteriën moet goed en groot genoeg zijn om deze strijd te winnen. Bacteriën produceren zuren en afhankelijk van welke zuur dit is kun je de pH-waarde van de kuil sturen en daarmee slechte micro-organismen afremmen en doden. We kennen melkzuurvormende, propionzuurvormende en azijnzuurvormende bacteriën. Welk type bacterie je nodig hebt voor jouw kuil is afhankelijk van je gewas en de omstandigheden waarmee je te maken hebt. Voor de keuze van het juiste inkuilmiddel met de juiste bacteriesoort verwijzen we je graag naar onze keuzetool.

Nieuws

1,01 tot 3,10 kg FPCM meer per koe per dag
1,01 tot 3,10 kg FPCM meer per koe per dag
Onderzoek toont aan: gebruik van inkuilmiddel Magniva zorgt voor 1,01 tot 3,10 kg FPCM…
Lees meer
NIEUW & UNIEK: Keuzetool ruwvoerverbeteraar
NIEUW & UNIEK: Keuzetool ruwvoerverbeteraar
Ruwvoer is het belangrijkste onderdeel van het rantsoen van je dieren. Het gebruik van…
Lees meer
Tips inkuilen snijmais 2022
Tips inkuilen snijmais 2022
Goed ruwvoer is ook een keuze. Management is één, de juiste middelen zijn twee…
Lees meer
Betere kuil, hogere opname, gezond meer melk.
NIEUW & UNIEK
Ontvang in 5 stappen jouw ruwvoeradvies op maat.
Verbeter je ruwvoer met het juiste product in exact de juiste dosering met onze keuzetool ruwvoerverbeteraar.
Ga naar de keuzetool Ga naar de website