Home Wat is de rol van bacteriën bij het verbeteren van ruwvoer?

Wat is de rol van bacteriën bij het verbeteren van ruwvoer?

In het conserveringsproces en het stabiel krijgen van een kuil vindt er een strijd plaats tussen goede bacteriën en slechte micro-organismen. Het leger van goede bacteriën moet goed en groot genoeg zijn om deze strijd te winnen. Bacteriën produceren zuren en afhankelijk van welke zuur dit is kun je de pH-waarde van de kuil sturen en daarmee slechte micro-organismen afremmen en doden. We kennen melkzuurvormende, propionzuurvormende en azijnzuurvormende bacteriën. Welk type bacterie je nodig hebt voor jouw kuil is afhankelijk van je gewas en de omstandigheden waarmee je te maken hebt. Voor de keuze van het juiste inkuilmiddel met de juiste bacteriesoort verwijzen we je graag naar onze keuzetool.

Nieuws

Vers gras, maar voor hoelang?
Vers gras, maar voor hoelang?
Iedereen die weleens vers gras in de stal voert, weet dat het gras aan…
Lees meer
Kuilverbeteraar in balen niet nodig, of toch wel? 
Kuilverbeteraar in balen niet nodig, of toch wel? 
Met balen maken pers je op een hoge dichtheid en sluit je snel luchtdicht…
Lees meer
Tips voor inkuilen gras 2024
Tips voor inkuilen gras 2024
Het eerste gras is gemaaid en ingekuild. De eerste snedes waren dit jaar over…
Lees meer
Betere kuil, hogere opname, gezond meer melk.