Home Praktijkstudies naar werking MAGNIVA Platinum 1

Praktijkstudies naar werking MAGNIVA Platinum 1

Vele wetenschappelijke, internationale studies bevestigen het vertrouwen in de kuilverbeteraar MAGNIVA Platinum 1. Maar, hoe werkt het in de praktijk? Om de werking van MAGNIVA Platinum 1 te testen hebben we afgelopen jaren de proef op de som genomen. Op vier bedrijven in Nederland hebben we het inkuilmiddel gebruikt. De reuk en smaak van de ingekuilde snijmais zijn opvallend goed. Ook bleef de kuil koud, ondanks dat de dichtheden en het uitkuilmanagement niet altijd optimaal was.

De zoektocht naar kuilverbeteraars voor Nederlands ruwvoer begon voor ons in 2007. Met een aantal technische mensen uit Nederland zijn er pilotbedrijven van Lallemand bezocht in Frankrijk. De informatie en de producten zijn meegenomen en getest op Nederlandse praktijkbedrijven. Resultaten waren veelbelovend , maar toch hadden we het idee dat het Nederlandse ruwvoer nog wat specifiekere samenstelling nodig had. We zijn zelf gaan testen door verschillende producten te mengen en de vraag over de samenstelling welke we graag wilden vervolgens uitgezet bij verschillende producenten van inkuilmiddelen. Onze eigen blend getest op 10 bedrijven in Nederland. Uit een dataset van 5000 nederlandse kuilen hebben we er 527 geselecteerd waarvan er 136 waren behandeld. De testbedrijven hadden het mooiste zurenpatroon en dat bevestigden onze ideeën.

Van de vraag richting de producenten konden we de aangepaste samenstellingen bij Lallemand krijgen. En deze productlijn wordt dus nu verbeterd met een nieuwe bacteriestam.

Nieuws

Tips voor inkuilen gras 2024
Tips voor inkuilen gras 2024
Het eerste gras is gemaaid en ingekuild. De eerste snedes waren dit jaar over…
Lees meer
Methaanemissie verlagen met het juiste inkuilmiddel
Methaanemissie verlagen met het juiste inkuilmiddel
Er is een duidelijk verband tussen het NDF-gehalte van ruwvoer en de uitstoot van…
Lees meer
Nieuwste inzichten bacteriën op het gras
Nieuwste inzichten bacteriën op het gras
Bacteriën zitten overal, ook op je gras. En het blijkt dat die populatie enorm…
Lees meer
Betere kuil, hogere opname, gezond meer melk.