Op de Universiteit van Delaware in de Verenigde Staten werd een studie uitgevoerd naar het effect van MAGNIVA Platinum 2 op de fermentatie en stabiliteit van zogenoemd ‘high moisture corn’ met een drogestofgehalte van 70%. Qua product, en zeker ook qua fermentatie, is dit type mais vergelijkbaar met het CCM/MKS wat we hier in Nederland kennen.
Met de oogst van CCM/MKS blijft de plant, en de daarop natuurlijk aanwezige melkzuurvormende bacteriën, achter op het land. Dat is dan ook gelijk het verschil qua keuze in middelen bij de verschillende gewassen. Om de pH-waarde voldoende snel te laten zakken is melkzuur nodig. Bij snijmaïs zitten de melkzuurvormende bacteriën op het gewas en is het dus niet nodig om deze extra toe te voegen met een kuilverbeteraar. Bij CCM/MKS moet je ze dus juist wel weer toevoegen, omdat ze zijn achtergebleven op het land.
De belangrijkste resultaten die uit de studie naar voren zijn gekomen, zijn:
Dus in de praktijk komt dit erop neer dat de kuil al na 15 dagen te openen en te voeren is. Nog belangrijker is dat we zien dat hoe langer de kuil dicht zit, hoe beter de kwaliteit van de kuil wordt. Erg goed om te weten met het oog op de zomermaanden.
Benieuwd naar een samenvattend verslag van het onderzoek? Bekijk deze dan hier.