fbpx

Mais

Mais is energierijk en eiwitarm gewas. Dat vraagt een andere benadering dan bijvoorbeeld gras.

Wanneer je snijmais inkuilt zitten er van nature voldoende melkzuurvormende bacteriën op het gewas. Deze zorgen voor een goed fermentatieproces en hoef je niet extra toe te voegen met een inkuilmiddel. Het toevoegen van inkuilmiddel kan zelfs averechts werken: mais is door zijn hoge energiewaarde gevoelig voor broei en schimmelvorming. Extra melkzuurvormendebacteriën zijn voeding voor gisten. In het geval van maïs zorgen deze bacteriën voor een verhoogd risico op broei. Wij kiezen voor een middel met uitsluitend bacteriën welke azijnzuur en propionzuur produceren. Op deze manier voorkomen we broei en schimmelvorming.


MAGNIVA packshot mock up

MAGNIVA Platinum 1 is speciaal ontwikkeld voor gewassen met een hoog koolhydraat- en drogestofgehalte, zoals mais en CCM. Het bevat een unieke combinatie van bewezen heterofermentatieve bacteriën


Klik hier voor aandachtspunten, ervaringen en tips voor beter ruwvoer.

Nieuws

Inkuilen na een warm en droog seizoen, hoe doe je dat?
Inkuilen na een warm en droog seizoen, hoe doe je dat?
Mais hakselen en inkuilen na een warm en droog groeiseizoen brengt hele andere uitdagingen…
Lees meer
Onafhankelijke studie CCM/MKS
Onafhankelijke studie CCM/MKS
Op de Universiteit van Delaware in de Verenigde Staten werd een studie uitgevoerd naar…
Lees meer
Tips inkuilen snijmais 2022
Tips inkuilen snijmais 2022
Goed ruwvoer is ook een keuze. Management is één, de juiste middelen zijn twee…
Lees meer
Betere kuil, hogere opname, gezond meer melk.