fbpx

Gras

Gras is een energie- en suikerrijk gewas. Dat vraagt een andere benadering dan bijvoorbeeld mais.

Inkuilen van gras wordt vaak meerdere keren per jaar gedaan. We starten in het voorjaar met de eerste snede. Per jaar kunnen van hetzelfde perceel 5 tot 6 sneden genomen worden. Inkuilen is niet zomaar even gras maaien. Een goede kwaliteit graskuil heeft onder andere te maken met de juiste manier van conservering. Tijdens het inkuilen van gras is het belangrijk dat er suikers aanwezig zijn. Deze zijn voornamelijk tijdens zonuren aanwezig. Het beste is om het gemaaide gras binnen 48 uur onder het plastic te hebben, zodat het niet te droog wordt. Door het juist aanrijden van de kuil, komt er minder zuurstof vrij, wat zorgt voor een snellere conservering. Gebruik daarnaast een inkuilmiddel, of kuilverbeteraar, voor de juiste conservering van het gras.

MAGNIVA Platinum heeft voor gras twee soorten kuilverbeteraars. Wil je advies welke het beste werkt voor jouw gewas? Neem contact op met onze dealers.


MAGNIVA Platinum 2 is speciaal ontwikkeld voor gewassen met een relatief hoog eiwit- en suikergehalte. Het bevat een unieke combinatie van de homofermentatieve bacterie Pediococcus Pentosaceus 12455 en heterofermentatieve bacteriën Lactobacillus Hilgardii I-4785 en Lactobacillus Buchneri 40788 die zorgen voor een snelle conservering en het tegengaan van broei


MAGNIVA Platinum 3 is speciaal ontwikkeld voor moeilijk inkuilbare gewassen met een laag suiker- en hoog eiwitgehalte. Het bevat een unieke combinatie van de heterofermentatieve en homofermentatieve bacteriën uit MAGNIVA Platinum 1 en 2, aangevuld met enzymen. Deze enzymen helpen plantaardige vezels af te breken voor een betere verteerbaarheid en voeding vrij te maken van bacteriën.


Klik hier voor aandachtspunten, ervaringen en tips voor beter ruwvoer.

Nieuws

Tips voor inkuilen snijmais 2020
Tips voor inkuilen snijmais 2020
Snijmaïs staat er dit jaar in Nederland gemiddeld beter voor dan vorig jaar. Toch…
Lees meer
6 keer MAGNIVA in de praktijk
6 keer MAGNIVA in de praktijk
Het maisseizoen staat voor de deur. Hoe zorg jij voor een frisse kuil zonder…
Lees meer
FOTOACTIE 📷 Maak kans op een dinerbon t.w.v. €150,-
FOTOACTIE 📷 Maak kans op een dinerbon t.w.v. €150,-
Het mooiste wat er is, tevreden vretende dieren. Met ruwvoer dat jij zelf gewonnen…
Lees meer
Betere kuil, hogere opname, gezond meer melk.