fbpx

Gras

Gras is een energie- en suikerrijk gewas. Dat vraagt een andere benadering dan bijvoorbeeld mais.

Inkuilen van gras wordt vaak meerdere keren per jaar gedaan. We starten in het voorjaar met de eerste snede. Per jaar kunnen van hetzelfde perceel 5 tot 6 sneden genomen worden. Inkuilen is niet zomaar even gras maaien. Een goede kwaliteit graskuil heeft onder andere te maken met de juiste manier van conservering. Tijdens het inkuilen van gras is het belangrijk dat er suikers aanwezig zijn. Deze zijn voornamelijk tijdens zonuren aanwezig. Het beste is om het gemaaide gras binnen 48 uur onder het plastic te hebben, zodat het niet te droog wordt. Door het juist aanrijden van de kuil, komt er minder zuurstof vrij, wat zorgt voor een snellere conservering. Gebruik daarnaast een inkuilmiddel, of kuilverbeteraar, voor de juiste conservering van het gras.

MAGNIVA Platinum heeft voor gras twee soorten kuilverbeteraars. Wil je advies welke het beste werkt voor jouw gewas? Neem contact op met onze dealers.


MAGNIVA Platinum 2 is speciaal ontwikkeld voor gewassen met een relatief hoog eiwit- en suikergehalte. Het bevat een unieke combinatie van de homofermentatieve bacterie Pediococcus Pentosaceus 12455 en heterofermentatieve bacteriën Lactobacillus Hilgardii I-4785 en Lactobacillus Buchneri 40788 die zorgen voor een snelle conservering en het tegengaan van broei


MAGNIVA Platinum 3 is speciaal ontwikkeld voor moeilijk inkuilbare gewassen met een laag suiker- en hoog eiwitgehalte. Het bevat een unieke combinatie van de heterofermentatieve en homofermentatieve bacteriën uit MAGNIVA Platinum 1 en 2, aangevuld met enzymen. Deze enzymen helpen plantaardige vezels af te breken voor een betere verteerbaarheid en voeding vrij te maken van bacteriën.


Klik hier voor aandachtspunten, ervaringen en tips voor beter ruwvoer.

Nieuws

Inkuilen na een warm en droog seizoen, hoe doe je dat?
Inkuilen na een warm en droog seizoen, hoe doe je dat?
Mais hakselen en inkuilen na een warm en droog groeiseizoen brengt hele andere uitdagingen…
Lees meer
Onafhankelijke studie CCM/MKS
Onafhankelijke studie CCM/MKS
Op de Universiteit van Delaware in de Verenigde Staten werd een studie uitgevoerd naar…
Lees meer
Tips inkuilen snijmais 2022
Tips inkuilen snijmais 2022
Goed ruwvoer is ook een keuze. Management is één, de juiste middelen zijn twee…
Lees meer
Betere kuil, hogere opname, gezond meer melk.