Home Een kijkje in de (voer)keuken bij Geitenhouderij Jansen

Een kijkje in de (voer)keuken bij Geitenhouderij Jansen

Wat zijn de ervaringen in de praktijk met Magniva? We geven graag een kijkje in de keuken bij geitenhouderij Jansen, één van onze trouwe klanten die al jaren met Magniva werkt. 

Geitenhouderij Jansen werkt met een automatisch voersysteem van Trioliet. Een belangrijke voorwaarde voor het gebruik van dit voersysteem is de houdbaarheid; het ruwvoer moet koud blijven. Afgelopen jaar is de Sorghum behandeld met Magniva Platinum 3 en met de bagging machine ingeslurfd. Bij een dagtemperatuur van rond de 20°C blijft Sorghum op 1 meter in de kuil 14°C en 10 cm achter het snijvlak 11.9°C.

Graskuil wordt op dit moment van een ander bedrijf gehaald en staat 3 dagen op de wagen. De graskuil is behandeld met Magniva Platinum 2. Ondanks dat er aan alle kanten zuurstofinslag is blijft de kuil goed koud. Op 1 meter in de kuil is de temperatuur 16°C en 10 cm achter het snijvlak 15,3°C.

Geitenhouderij Jansen is dus erg tevreden met Magniva. Naast de frisheid en lage temperatuur van de kuil valt ook de heerlijke geur van het ruwvoer op. 

Haal meer melk uit beter ruwvoer!

map_magniva

Wil je ook je ruwvoer verbeteren met MAGNIVA Platinum 2 of 3?

Kijk dan hier voor een dealer bij jou in de buurt. Of neem contact op met BeterRuwvoer.

Nieuws

Podcast: Vroege bemesters het meest succesvol in grasseizoen 2023
Podcast: Vroege bemesters het meest succesvol in grasseizoen 2023
Tijdens de laatste VeeteeltGRAS-podcast van dit seizoen deelde Piet Riemersma zijn inzichten over het…
Lees meer
Tips voor het inkuilen van snijmais in 2023
Tips voor het inkuilen van snijmais in 2023
Dit jaar staat de snijmais in Nederland over het algemeen goed. De start was…
Lees meer
[VIDEO] Hoe MAGNIVA Platinum 1 je maïs fris en smakelijk houdt
[VIDEO] Hoe MAGNIVA Platinum 1 je maïs fris en smakelijk houdt
Een met MAGNIVA Platinum 1 behandelde maïskuil vermindert opwarming en houdt de pH van…
Lees meer
Betere kuil, hogere opname, gezond meer melk.